Som bakteppe for Spill Vill ligger Howard Gardners teori om de syv (minst) ulike intelligensene hvert menneske har. Les mer på Wikipedia.
Spill Vill har tre grunnprinsipper:
- Alle skal ha det gøy
- Alle skal gjøre sitt beste
- Alle skal vinne.
For å gjennomføre et vanlig Spill Vill trenger jeg en arena, innendørs eller utendørs. Den må ha plass til meg noenlunde midt på, og sitteplass til to lag litt ut til hver sin side (likesidet trekant). I en stue kan en sofa og et spisebord være de to lagplassene. På midten er det en spillplass som kan være liten eller stor, avhengig av hvor mye fysisk aktivitet dere ønsker i spillet. Jeg stiller med en bærbar spillskranke som styrer aktiviteter og poeng, lydanlegg med lydeffekter, alt nødvendig utstyr til de ulike spillene og diplom til alle deltakere.
Målgruppe for Spill Vill er barnebursdager, skoleklasser, skolefritidsordninger, barnehager, firmafester, julebord, familieselskap, organisasjoner og andre grupper av barn eller voksne som vil oppleve noe positivt sammen.
Barndommens rikdom er som en kilde du kan øse av hele livet
I Spill Vill er det ikke det andre laget som er motstanderen, det er din egen frykt, reservasjon og dårlige selvtillit som skal utfordres. Det er som når fugleunger skal lære å fly: De vet ikke om de klarer det før de har prøvd. I Spill Vill må du kaste deg ut og kjenne om vinden bærer. Kanskje du klarer det, kanskje du liker det, kanskje du får applaus.Thøger Larsen, dansk dikter
På diplomet står denne teksten:
Du tenkte og lurte
Du ville og turte
Du gjettet og svarte
Du prøvde og klarte
Du kastet og sprang
Du danset og sang
Du kjempet og lo
Du vant og besto
Spill Vill er et originalt produkt, ikke kopi av noe. Men det finnes andre som gjør noe som ligner, blant annet på fjernsyn. Jeg håper Spill Vill kan sammenlignes med Amigo og SuperKviss på NRK, konkurranser i realityseriene Farmen, Fangene på fortet og Robinson-ekspedisjonen, og kanskje også litt Utfordringen og Energikampen på NRK.